Naša abeceda

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Naša abeceda

ADAPTACIJA

Je prilagođavanje deteta na ‘’novu’’ sredinu, a detetovo zadovoljstvo je najvažnije u našem klubu. Želimo da se  svako dete oseća prijatno sa nama, zajedno sa roditeljem. Detetova prirodna sredina pre porođaja je upravo voda, i ovo je samo način i put da može da nastavi da uživa u ovom prijatnom okruženju. Jako je važno  da dete dobrovoljno uđe u bazen. Naš  klub vodi duh radosti, mira i novih zajedničkih iskustava. Dođite i uverite se i sami, da je adaptacija u našem slučaju samo reč!

 

BAZEN

U bazenu „pliva“ do osam roditelja sa decom, omogućavajući roditeljima i detetu optimalno okruženje za druženje. Ulaz na bazen je obezbeđen, gde se voda  stalno filtrira sa automatskim ubacivanjem nove vode i njena temperatura je 30-32 ° C. Okolina bazena je takođe prilagođena za pripremu roditelja sa detetom za lekciju „plivanja“.

 

ČISTOĆA

Nema garancije higijene ako joj se ne posveti  posebna pažnja, a Vi nam u tome svakako možete pomoći uvek. Naš klub je uvek čist i redovno se dezinfikuje. Mi koristimo visoko efikasna sredstva za dezinfekciju i sredstva koja  obezbeđuju kvalitet vode u bazenu, koja su prijatelj Vaše i detetove  kože.  Ipak,  uvek  pitamo roditelje da u skladu sa zdravstvenim i bezbednosnim principima, dovode i  uvode decu na bazen, jer na taj način i sami doprinose čistoći i redu, a time i ukupnog  zadovoljstva svih polaznika.

 

DRUŽENJE

Svako dete ulazi u bazen u pratnji roditelja ili drage osobe. Naravno, lekcije  može pratiti i još po neka draga osoba porodice,  kao posmatrač u bazenu,  što će svakako doprineti prijatnijoj atmosferi  i zadovoljstvu Vašeg deteta. Poseta se organizuje samo u prisustvu i dogovoru sa instruktorom. Svako dete je jedinstvena  ličnost, napreduje svojim tempom, tako je i naš pristup jedinstven  i  orijentisan na pojedinca, bez poređenja sa drugom decom, kako bi se zadovoljile specifičnosti i potrebe svakog deteta.

 

EFEKAT

Roditelj svom detetu može pružiti užitak posebne aktivnosti –  „plivanje“, što podrazumeva više vrsta kretanja, koje utiče na zdrav i prirodan razvoj Vašeg deteta, što je izuzetno važno. „Plivanje“ sa roditeljima promoviše i unapređuje rast, razvoj, neuromuskulatorne funkcije deteta i fizičko blagostanje, što dovodi do zdravih navika, stavova i zdravog života. Aktivnostima u našem klubu omogućićete Vašem detetu zdrav razvoj i psihomotorno aktiviranje svih funkcija, koje u potpunosti utiču  na bolje zdravlje i veću fizičku kondiciju, koja je osnov za dalji život deteta. Aktivno kretanje u vodi u velikoj meri olakšava psihomotorni razvoj dece, razvija niz veština, kao i fizičku spremnost, izdržljivost, ravnotežu, koordinaciju i orijentaciju u prostoru. Promoviše snagu i izdržljivost, respiratorni kapacitet, što takođe dovodi do konsolidacije higijenskih navika. Prirodno okruženje Vaše bebe je voda, koja pokreće jake emocije i potpuno uživanje uz aktivno kretanje u vodi, druženje u grupi dece  i  stvara jedinstveno okruženje za unapređenje mentalnog i emocionalnog razvoja. Kretanjem u vodi dete se upoznaje sa okruženjem, samostalno se izražava, uči da komunicira sa drugima, uči da sarađuje, fokusira, razvija proces razmišljanja i kasnije govora. Veoma značajan i očigledan efekat  ima socijalni kontakt i atmosfera u našem klubu za majke na porodiljskom odsustvu, sami ćete primetiti koliko uživanje je u mogućnosti da Vam pruži naš klub u zajedničkoj avanturi sa Vašim detetom.

 

FINANSIJE – CENA

Jedan kurs se sastoji od  8 časova, čija  je cena 75€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena za dva učesnika – roditelj i dete obuhvata 8 časova, koji su raspoređeni u dva meseca, tačnije jednom nedeljno. Svaki čas je unapred pripremljen u tačno definisane metodičke strukture. Zbog samog početka kretanja, opterećenja i intenziteta vežbanja, početnički čas traje od 20 do 30 min. Vremenom kako napredujete lekcija se proteže do 45 minuta, od čega 30 minuta predvodi instruktor. Takođe dužina i intenzitet časa zavisi od starosti  i razvijenosti individualne motorike  i detetovih sposobnosti, kao i raspoloženja. U pripremi za čas takođe učimo Vas i Vaše dete da se naviknete na kupanje i da zajedno sa nama provedete oko jedan sat. Koja je to struktura časa našeg „plivanja“?     Priprema za ličnu higijenu, lekciju + održavanje naše kuće, bazena + sistematski trening, roditelji se upoznaju sa lekcijom, zagrevanje + implementacija cilja (obuka novih motoričkih pokreta), dinamičke vežbe, pozicioniranje, relaksacija, pauza + razvoj čulnog i finog motoričkog zaranjanja, vežba motorike za     krajnje lekcije u bazenu + slobodan period nakon časa + održavanje lične higijene nakon časa. U slučaju da se Vaše dete ili Vi razbolite, pružamo Vam priliku za nadoknadom izgubljenog. Međutim, samo uz pismenu izjavu doktora. Odsustvo je potrebno najaviti telefonom ili lično, bar jedan dan unapred. Imate mogućnost da zamenite i nadoknadite propuštene časove u roku od dva meseca od Vašeg odsustva, ili zamena i nadoknada lekcija nije moguća. Rok dogovoriti sa klubom.

 

GARANCIJA

leži u premijum usluzi. Troškovi po času (za dva učesnika – roditelj i dete) ne pokrivaju samo troškove vezane za rad Baby Swim Club-a,  već i da obezbedi određene i potrebne uslove (npr. maksimalna higijena, posebno pripremljen ambijent, temperatura vode do 32 ° C, mogućnost aklimatizacionog procesa roditelja, pomoć, spremnost i brigu o deci, ostale pomoćne usluge). Značajan element  plaćanja koji je uključen u časove ‘’plivanja’’ jesu obučeni i profesionalni instruktori, osposobljeni i specijalizovani za rad sa malom decom, kao i pratećih aktivnosti Baby Swim Club-a.

 

HIGIJENA

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST OSNOVNI SU MOTO BABY SWIM CLUB-A! Uvek apelujemo i molimo sve da pažljivo pročitaju principe i pridržavaju se istih na odgovarajući način. Zdrav i čist odnos svakog člana prema klubu imaće za posledicu lepu i čistu životnu sredinu, koja je pravo zadovoljstvo za sve članove i naše posetioce. Poštovanje je suštinski deo svake posete našem klubu.

 

INFORMACIJE

Trudimo se i želimo da Vam pružimo što više informacija direktno u našem Baby Swim Club-u, takođe i putem telefona: 063 204 244, po mogućstvu ujutru između 08-09:00 časova ili jednostavno na ovom sajtu www.babyswimclub.com  Roditelji imaju priliku da se informišu kako mogu da apliciraju za pojedinačnu posetu i časove adaptacije. Naše osoblje je spremno da reaguje fleksibilno i brzo na sva Vaša pitanja.

 

JELO – ISHRANA

Tokom boravka u našem klubu moguće je da Vaše dete pije iz plastičnih boca ili ima mali obrok, koji nije dozvoljeno konzumirati u prostoru sa bazenom. Takođe posle lekcije, roditelj može da nahrani svoje dete u prostoru aklimatizacionog dela kluba. Bebu je moguće podojiti, bilo kada i bilo gde u toku časa. Preporučujemo da dete ne jede neposredno pre časa, zbog aktivnih pokreta u vodi. Roditelji imaju priliku da se informišu kako mogu da apliciraju za pojedinačnu posetu i časove adaptacije. Naše osoblje je spremno da reaguje fleksibilno i brzo na sva Vaša pitanja.

 

KURSEVI

Kursevi se organizuju za decu uzrasta od 5 meseci do 4 godine. Deca su podeljena prema stepenu težine kursa:

– kurs za početnike

– kurs za one koji dolaze prvi put da plivaju

– Napredni kurs.

Kurs je podeljen u osam časova, jednom  nedeljno, a zatim dva puta nedeljno. Časovi su planirani prema uzrastu deteta, nivou „plivanja“ i imaju strog raspored. Već u planiranju kursa preporučujemo režim rada sa Vašim detetom koji utiče na Vaše dete i kod kuće, tako da kada dođe na ‘’plivanje’’  bilo je takođe aktivno i nije samo spavalo.

Na efekat „plivanja“ i napredak utiče redovnost sesija sa istom grupom dece u postepenom, sistematskog sticanju veština, što rezultira u samoj obuci kao i dobrobit deteta u najboljim mogućim uslovima. Roditelji imaju priliku da se informišu kako mogu da apliciraju za pojedinačnu posetu i časove adaptacije. Naše osoblje je spremno da reaguje fleksibilno i brzo na sva Vaša pitanja.

 

LEKAR

Vaš lekar je onaj koji vodi računa o Vašem detetu i sprečava ne željene efekte. Mi zahtevamo potvrdu od lekara, koji se slaže da je dete zdravo i stoga stiče pravo da bude deo kursa. „Plivački“ je svako dete sposobno da prisustvuje i pohađa kurs, jedino je onemogućeno prisustvo časovima  onoj deci koja imaju trenutno neku infektivnu bolest koja će ostaviti trag u vodi, što znači rizik i ugrožava zdravlje druge zdrave dece koja zajedno sa njima pohađaju isti kurs.

 

METODOLOGIJA

Svaka lekcija je metodički pripremljena unapred. Fizičke vežbe i kretanje su predstavljeni deci kroz igru, rime i pesme, tako razigrano, na razumljiv dečiji način. Ne postavljajte visoke zahteve pred Vašu decu, već ga pustite da prirodno napreduje i zadržati moto: „Hajde da učinimo sve da dete želi samo da radi i jedva čeka da dođe na čas kod nas!’’

 

PLIVANJE

Iiiiiiiii kada će moje dete naučiti u toku kursa zaista da pliva?

Ovo je veoma često pitanje, kako roditelji u prvi mah doživljavaju ove kurseve. Gledajući fotografije malih beba „plutajućih“ pod vodom, koje smo svi mi videli u časopisima, koje nas izuzetno inspirišu, iako izgledaju veoma uverljivo, ali u stvarnosti to je samo nekoliko sekundi takozvane plovak faze, koju će Vaše dete svakako naučiti!. Izraz „plivanje“ kod dece od 5 i 6 meseci ne može se podrazumevati klasična obuka plivanja. Dete još nije zrelo za razumevanje i upravljanje, nije  potpuno svesno svog tela, kao i mogućnost  motornog učenja, koordinacije i složenih pokreta, niti može da upoznaje različite načine plivanja u tom uzrastu. Dakle, šta je ono što pedstavlja ‘’plivanje’’ Vašeg deteta u našem klubu? Pre svega, radost kretanja i aktivnog igranja u vodi, kupanje u grupi sa drugim mamama i tatama sa decom, a sve u okruženju koje je stvoreno i prilagođeno za potpuno uživanje i zadovoljstvo naših malih „plivača“.

Izraz „plivanje“ deca mogu da razumeju kao harmonično kretanje u vodi, koje je namenjeno, psihomotornom razvoju, gde je važno da se dete navikne na vodu i razvije poštovanje prema vodi, da nauči da reaguju na različite uticaje i da prirodno reaguju u nepredvidivim situacijama koje se svakako mogu desiti u vodenoj sredini.

 

Šta naša deca uče?

Polugodišnje bebe uz nas se brzo sprijatelje sa vodom u bazenu. Cilj kursa je prva igra sa vodom, prilagođavajući se novom okruženju, instruktoru, drugoj deci i roditeljima. Voda stimuliše čula, a svaki potez deteta povezan je sa reakcijom. Protok vode koja dodiruje Vaše dete koje postaje svesno sebe, sticanje poverenja, koje može da utiče na kretanje, što daje osećaj slobode. Postepeno, dete se igra sa vodom, navikava se na prskanje, polivanja, susreće se sa nenasilnim i prirodnim tokom obuke zadržavanja daha. Fizičke vežbe, igračke i pomagala za plivanje podstiču bebine spontane aktivnosti. Kurs „plivanja“ dete doživljava kroz jaka emocionalna iskustva zajedno sa grupom druge dece i roditelja, koje za sve često predstavlja prvu zajedničku avanturu kroz neposredan i prisan kontakt. Plivanje sa roditeljima utiče na jačanje emocionalne veze. U našem klubu, svako je tako blizu, cela grupa – roditelji i deca su na istom nivou, neposredno iznad nivoa vode. Ovo je često prvo veliko zajedničko društveno iskustvo van kuće za oboje.

 

Na drugim kursevima, našeg „plivanja“, dete uči da diše u vodi, usvaja orijentaciju u vodi, pa čak i pod vodom, učenje teče drugačijim tokom. Svako dete je drugačije, pa čak i kada je „plivanje“ u pitanju i napreduje svojim tempom, individualna osetljivost deteta na svaki stimulans zahteva individualni pristup. Kroz radoznalost dece i radost kretanja, postepeno se povećava intenzitet fizičke igre i vežbe, i deca postepeno postaju nezavisna.

 

I kako naši dvogodišnji plivači plivaju?

Danas sami neustrašivo mogu da skaču u vodu, da se kreću podvodno, okreću se i plivaju samostalno kraj ivice bazena. Izroni, ponovo se nasmeši i sakrije glavu ispod površine, kao što je to na slici ili roni i ne diše. U potrazi za igračkom pod vodom, plutajući uzima rekvizite sebi, pevaju i recituju pesme, izmišljaju, ali uglavnom što je najvažnije od svega, ludo se zabavljaju. I roditelji su s pravom ponosni na njih. Zaista, posle toliko truda, plivanja, propalih i neuspešnih pokušaja da plivaju i pokušaja da upravljaju više i više, njihova deca su stvarno bili prijatelji sa vodom. Roditelji su stoga shvatili da je „plivati“ prilika da se obogati dečji svet i zavoli fenomen – koji svakako je VODA.

 

RIME – PESME

Na našim kupalištima lekcije se ne rade i obavljaju mehanički. Fizičke vežbe i pozicioniranje su predstavljeni u formi igre, rime i pesme, tako razigrano, razumljivo na način da ga dete sledi. Komunikacija sa detetom, pevanje i recitovanje razvijaju maštu i samu aktivnost deteta. Dete se na ovaj način u vodi izražava, ​​uči da radi sa drugima, da komunicira, fokusira, razvija svoje samostalno razmišljanje i potom govor.

 

UBRZAN RAZVOJ!

Da li aktivnosti u vodi ubrzavaju  mentalni i motorički razvoj deteta?

Na osnovu saradnje i istraživanja lekara potvrđeno je mišljenje da plivanje razvija kretanje i intelektualni potencijal deteta. Ali ne radi se samo o ubrzanju razvoja, već i o razvijanju onih sposobnosti koje nisu samo pogodne za plivanje, već su korisne za svakodnevni život ‘’na suvom’’ i utiču da se razviju mnoge druge sposobnosti koje dete neće uspeti bez vode..

 

OPREMA – USLOVI

Oprema je deo kvaliteta usluge, a plivanje nije kao kupanje! Šta da očekujemo?

Posetite nas pre Vaše odluke, naš klub je mesto gde roditelj i dete plivaju i imaju mogućnost da se upoznaju sa uslugama, metodologijom, materijalnim i higijenskim uslovima, koji bi trebalo da budu preduslov, za Vašu odluku, kao i to da li naš klub zadovoljava dovoljan nivo kvaliteta Vaših uslova. Bazen, je mesto gde plivaju roditelji sa decom, važna je transparentnost i čistoća vode, temperatura, uvid u rezultate analize kvaliteta vode.

Takođe je potrebno da postoji  mesto za aklimatizaciju, koje se koristi za časove kupanja i pripremu dece za prelazak na sledeći nivo. Nudimo Vam mogućnost da prisustvujete časovima i  posećujete nas sa detetom u procesu prilagođavanja, bez boravka u vodi za vreme treninga druge dece. Mnogo ukazuje zadovoljstvo dece u bazenu, i način kako instruktor vodi čas i kako komunicira sa decom.

Za Vas je najvažnije da dobijete informacije o stručnosti instruktora, jer samo instruktor sa dugogodišnjim radom i praksom može da dovede do sofisticirane organizacije časa, da ima odgovarajuću i brzu komunikaciju, i da  je u stanju da ispravi greške i motiviše decu da rade i plivaju!

 

ZAKLJUČAK

U zaključku, želimo da Vas podsetimo da roditelji uvek znaju šta je najbolje za svoje dete i imaju jedini pravo na odluku. Aktivno kretanje je važno za dete, a pogotovo ako je u vezi sa prirodnim pokretima u vodenoj sredini, ono donosi i izuzetne emocije, zajednički trenuci koji se tako lako ne zaboravljaju, pokreti koji razvijaju mentalnu sposobnost, psihološke osobine i kretanje. A onda, a onda je život ‘’malo’’ drugačiji …