Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

10 pitanja, 10 odgovora za roditelje.

Date: септембар 9, 2014 Author: vlada Categories: Blog

 

  1. Sa koliko meseci beba može da krene na časove Baby Swim Cluba?

Preporuka Baby Swim Cluba je da dete može da krene na časove sa putnih šest meseci. Naravno praksa je pokazala drugačije jer imamo članove i od tri i četiri meseca, kao i decu do dveipo godine. Ono što svakom roditelju naglasimo jeste da je najbitnije koliko je dete fizički spremno, ali i da veliku ulogu igraju i opuštenost roditelja sa kojim je dete u bazenu. Svaki vaš grč i strah beba oseća.

  1. Adaptacija koliko traje za bebe?

Detetova prirodna sredina pre porođaja je upravo voda, i ovo je samo način i put da vaše dete može da nastavi da uživa u ovom prijatnom okruženju. Ono što je bitno jeste da dete ukoliko nije trenutno raspoloženo za kupanje, nikako ne forsirate da ipak ostane u vodi. Veoma je važno da se sve radi postepeno.

  1. Da li mogu i mama i tata da budu na času?

Svako dete ulazi u bazen u pratnji jednog ili oba roditelja. Naravno dobrodošle su i bake, tetke, ili neki drugi član porodice da malo zamene roditelje. Kod blizanaca je potrebna podrška dva člana porodice.

  1. Šta je potrebno da ponesete na čaove Baby Swim Cluba?

Za početak potrebno vam je dobro raspoloženje, ali i za bebu vodootporne pelene, dok za roditelje kupaći u kom se dobro osećaju (nije bitno da li mama ima jednodelni ili dvodelni) i sve ostalo kao kada se spremate za bazen.

  1. Da li je voda čista, kolika je temperatura vode i vazduha u bazenu, da li je prilagođen bebama?

Nema garancije higijene ako joj se ne posveti posebna pažnja. Zato se bazen svakodnevno čisti i voda se filtrira. Kod nas u našem klubu cela količina vode u bazenu se pročisti uz pomoć najsavremenije tehnologije za sat vremena i 15 minuta.

Temperatura vode je minimalno 30°C.

PH vrednost vode u bazenu je između 7,5-7,8, dok je nivo hlora između 0,1 – 0,3 pml. Okolina bazena je takođe prilagođena za roditelje sa bebama i malom decom.

Naravno da i svaki roditelj treba da se ponaša u skladu sa svojim i dečijim zdravstvenim stanjem, jer na taj način i sami doprinose čistoći i redu, a time i ukupnom zadovoljstvu svih polaznika.

  1. Da li će naša beba naučiti da pliva na časovima Baby Swim Cluba?

Svaki roditelj želi da njeogova beba nauči što pre sve tehnike delfin, kraul, prsno ili leđno. Međutim, motorika dece uzrasta do dve godine ne podrazumeva plivanje tehničkog načina. Zahtevne tehnike plivanja se uče u starijem uzrastu. Za bebe i decu do dveipo godine bitno je da nauče da uživaju u vodi, održavaju se na vodi. Svako dete je individua za sebe, tako da i od njegovog temperamenta zavisi i napredak. Imamo decu od dve godine koja proplivaju (bebeci), znaju da zarone dohvate igračku i izrone sa osmehom.

  1. Na koji način se radi sa bebama, i kolike su grupe u Baby Swim Clubu?

Radi se po najsavremenijoj prirodnoj metodi obuke beba i roditelja da samostalno i uz pomoć svojih najmilijih uživaju u plivanju u bazenu. Sve vežbe i motorički elementi uče se na najprijatniji način uz pesmu i igru. Poželjno je da u grupi bude max 10 do 15 dece. Praksa je pokazala da u Baby Swim Clubu prosek beba na jednom času bude od osam do 10. Naravno da dosta zavisi i od doba godine brojnost dece na času. Međutim, fenomenalan je osećaj kada bebe dođu na čas čak i kada grmi, seva, pada kiša ili sneg.

  1. Ko drži časove Baby Swim Cluba?

Časove drže obučeni i sertifikovani instruktori za oblast bebi plivanja i plivanja za decu.

  1. Gde i kada se održavaju časovi Baby Swim Cluba?

Bazen se nalazi u okviru SRC „Dorćol“,Dunavks 62, Beograd.

Dubina bazena je plići deo 80cm dublji 120cm, dužina bazena je 15m, dok je širina 8m.

Časovi se održavaju dva puta nedeljno utorkom i četvrtkom u dve grupe.

Za „starije“ članove kluba termin je rezervisan od 9 do 10h, a za novajlije termin od 10 do 11h. Poželjno je da se dođe 15min pre časa kako bi se bez žurbe spremili za plivanje. Čas traje 45 minuta (30 minuta praktičan deo, 15 minuta zabave). Ukoliko je grupa puna pozitivne energije, dobije bonus kupanje od još 15min. Prvi čas je besplatan, nakon čega ćete svakako proceniti da li ćete nam se pridružiti. Kada odlučite potrebno je da se najavite kada budete dolazili putem maila info@babyswimclub.com ili telefona 063/ 804 2 806.

     10.   Da li bazen ima svoj parking?

Da. Ispred Sportskog centra Dorćol postoji parking. Kako su časovi ujutru, prostora za parkiranje ima dovoljno za sve.

 

Čekamo vas!

Srdačno,

Vaš Baby Swim Club