Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Bebe i moreee…

Date: август 15, 2013 Author: vlada Categories: Blog

Vreme je godišnjih odmora i letovanja, ali budite bez brige, bebe vole more isto kao i vi, samo su mnogo nežnije od vas.

Svaki roditelj koji voli more i plažu pita se kada konačno može da ide sa svojim detetom na kupanje u moru.

Kada mogu svoju bebu pustiti da pliva zajedno samnom u moru?

– Mnogi roditelji se kupaju zajedno sa svojim bebama u bazenu, ali ne i u moru, što je sasvim ispravno. Razlog zašto je sigurniji bazen za bebe od mora, jeste zato što njihovi mali i mladi bubrezi ne mogu da se izbore sa slanom vodom pre nego što napune 12 meseci.  Postoji dobra šansa da će progutati malo vode, bez obzira koliko vi pazili i trudili se da im držite glavu iznad nje, tako da je u ovom slučaju „bolje sprečiti nego lečiti“.  Budite strpljivi sačekajte da napune godinu dana.

Šta treba moje dete da nosi na moru?

– Vaše dete na sebi tokom boravka na moru i u vodi treba da ima plivačko odelo ili bilo koji drugi komad odeće napravljen od UV zaštitne tkanine. Najvažnija stvar kod plivačkih odela ili majičica je u tome da imaju UV zaštitni faktor i to je veoma važno, posebno u vodi ( jer čini UV zračenje jačim). Možete da obučete svoje dete u sve što želite, ali zapamtite, tkanina mora imati UV-zaštitu. Redovna odeća ne blokira UV zračenje, ona sagoreva pravo kroz njih.

Koliko dugo moja beba može da ostane u vodi?

– Pazite na usne. Kada postanu plava, odmah se izlazi napolje, presvucite ih obavezno, utoplite i čuvajte dok se boja usana ne vrati u svoju normalnu boju.

A sada pravac bazen ako još uvek nemate godinu dana, dođite da se zajedno pripremimo za more kod nas u Baby Swim Club-u!!!

 

Baby Swim Club