Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Blagodeti vode i plivanja.

Date: мај 26, 2013 Author: vlada Categories: Blog

Napori tela da se održi na površini vode ili kreće kroz nju veoma su korisni za srce i krvne sudove, aktiviraju se gotovo svi mišići tela, povećava izdržljivost, nema pritiska na zglobove, pregrevanja… Plivanje je odlična fizička aktivnost. Mogu je upražnjavati osobe svih starosnih grupa i pri tom imati koristi i u telesnom i mentalnom smislu. U zavisnosti šta želimo da postignemo, plivanje će biti dobar ili čak odličan izbor, tvrde stručnjaci.

Stručnjaci ističu da kontinuirani odlazak na bazen, jezero, reku ili more kada to vremenski uslovi dozvoljavaju utiče veoma dobro na sveukupno zdravstveno stanje. Na plivanje možete ići ukoliko vam je neophodna aktivacija srca i pluća, a ne odgovaraju vam drugi sportovi. Takođe, za osobe koje ne smeju da se „pregrevaju“, a žele da budu fizički aktivne, vodeni sportovi su idealni jer sredina utiče na lakše održavanje temperature tela.

Polako stiže leto, tokom vrelih letnjih dana dobar način da se rashladite je postepen ulazak u vodu, a prijatni momenti provedeni sa dragim osobama uticaće na mentalno opuštanje i smanjenje stresa. Blaga stimulacija kože i nervnih završetaka prilikom kontakta sa vodenom sredinom takođe deluju umirujuće. Osobe koje redovno trče, a žele da odmore zglobove i mišiće nogu, aktiviraju gornji deo tela, a istovremeno imaju kvalitetan kardio trening, slobodno se mogu upustiti u vodene avanture. Sportske i druge povrede ne smeju biti razlog za zanemarivanje zdravih navika. Čak i ukoliko ste povređeni plivanjem nećete opteretiti povređeni zglob ili mišić, ali ćete ipak sprečiti da se ulenji i održati formu organizma. Redovan odlazak na bazen podići će nivo izdržljivosti tela, ojačati mišiće i održavati kardiovaskularni sistem u dobrom stanju.

Da li smo vam dali dovoljno razloga da dođete u naš klub i družite se sa nama? Čekamo Vas, srdačno Vaš,

Baby Swim Club – PK „BEBA“

info@babyswimclub.com