Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Da li sve bebe i mala deca vole da plivaju?

Date: октобар 9, 2013 Author: vlada Categories: Blog

Voleli bi da je tako! Nažalost, neke bebe su veoma oprezne u svemu. Neke se plaše novih situacija ili u kontaktu sa nepoznatim ljudima. Drugima je izuzetno neprijatno kada im se voda nađe na licu.

Najvažnije je ponašanje roditelja tokom samih časova bebi plivanja i kontakta bebe sa vodom. Roditelji treba da budu opušteni, da prenose svoju smirenost na njihove bebe i decu. Pozitivan, proaktivan pristup na časovima, stav roditelja, dosledna praksa i veoma postepeno uvođenje u časove bebi plivanja, kao i stavljanje lica u vodu (iznad površine) dovodi do zajedničkog uspeha. Uplašeno dete treba preusmeriti na kreativan pristup i udobnost kroz igranje igara, pevanju pesmica i pospešivanju njihove žive imaginacije u vodi. Pozitivna grupa i prijatne situacije u velikoj meri pomažu da se ublaži strah kod većine dece.

Usredsredite se na ono što dete može da uradi i budite strpljivi. Na kraju, kroz poverenje i bezbedno okruženje za učenje, igru i istrajnost, tolerancija za vodu na bebinom i dečijem licu će se razvijati. Ne potapajte decu dok ne budu opušteni i prilagodite svaku situaciju u pozitivan način kod kontakta vode sa njihovim veselim licem. To može potrajati, ali je vredno truda!

Dođite kod nas da zajedno kroz pesmu i igru i pozitivne vibracije uživamo u vodi!

Srdačno Vaš,

Baby Swim Club