Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Koje je odgovarajuće okruženje za Vaše dete da nauči da pliva?

Date: април 8, 2013 Author: vlada Categories: Blog

Odgovarajući uslovi i okruženje u kojem treba da se nađu odojčad i bebe na lekcijama plivanja mora biti strogo birano i kontrolisano.  Postoje neki od ključnih faktora koji će u velikoj meri uticati na pozitivno iskustvo Vašeg deteta prema bazenu.

Potreba za toplom vodom u bazenu je izuzetno važna kod nastave bebi plivanja,  jer im omogućava da budu u prijatnom udobnom okruženju. Hladna voda je najčešći razlog zbog kojeg bebe plaču na časovima bebi plivanja. Idealna temperatura vode za nastavu bebi plivanja je 30-31 stepen Celzijusa.

Dubina bazena  je takođe veoma važna za oba roditelja i bebu. Savršen nivo vode trebalo bi da bude u nivou ispod grudi punoletne osobe prosečne visine, negde oko 1,2 metra.  Na ovom nivou vode u bazenu roditelj je u opuštenom stanju da drži dete udobno i gleda svoje dete direktno u oči. Ovaj deo je jako bitan i daje bebi osećaj stvarne bezbednosti.

Igračke i rekviziti su veoma vredna i bitna sredstva u nastavi bebi plivanja. Pomažu da Vaša beba razvija nezavisnost, uči se poštovanju i spoznaji da postoji i duboki i plitki deo bazena i vode, kao i da ima svoj prijatan kutak u kojem se igra dok je pod nadzorom. Bazeni sa specijalno dizajniranim nastavnim platformama različite dubine vode, savršeni su za spoznaju i dokaz kako bebe napreduju i rastu.

Okruženje bazena  ima takođe ogroman uticaj na iskustvo Vašeg deteta. Ukoliko se radi o otvorenim bazenima, izuzetno je važno da bazen bude prošaran senkovitim okruženjem, prirodnim hladom.  Zapamtite, izlaganje beba suncu može biti veoma opasno za njihovu osetljivu kožu. Iz tog razloga, najbolje je izabrati i sprovoditi časove bebi plivanja  na pokrivenim ili zatvorenim bazenima. Ako su nam ovakvi uslovi bazena nedostupni, preporučujemo plivanje rano ujutru ili kasno popodne, uz korišćenje kreme za sunčanje, pa čak i to da bebe budu obučene u odgovarajućoj garderobi, tanjoj haljinici, košuljici, sa šeširićem.

Da bi osigurali zdravlje i dobrobit svog deteta, važno je da bazen ima čistu i prozirnu vodu sa odgovarajućim hemijskim nivoima. Ph nivo treba da bude neutralan od 7,2 do 7,6 , sa nivoom hlora između 1-3 ppm.

Ako ste zabrinuti, znajte da ukoliko  se svi ovi uslovi postave na ovakav odgovarajuć i zahtevan nivo, hemikalije koje se nalaze pri ovim parametrima i koriste se u vodi, neće nikako štetiti Vašoj bebi, jer u našem klubu kao i u SRC Dorćol – http://www.srcdorcol.com/bazen/bazen/  pridaje se velika pažnja i više puta dnevno kontrolišemo sve ove parametre i ispunjenost uslova za bebi plivanje.

Zato ne gubite vreme, ni časa više, prijavite se odmah i krenimo u vodenu avanturu zajedno!

Vaš

Baby Swim Club – PK „BEBA“

info@babyswimclub.com