Uncategorized

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Koliko je vremena potrebno da beba nauči da pliva?

Date: април 12, 2013 Author: vlada Categories: Uncategorized

Nemoguće je dati tačan odgovor na ovo pitanje, jer svako dete je jedinstveno i samim tim uči da pliva različitim tempom. Međutim, praksa je pokazala da što ranije Vaše dete stupi u kontakt sa vodom i bazenom, manja je šansa da zaboravi svoje prirodno okruženje iz proteklih 9 meseci . Stoga, ako želite da vaša beba nauči za kratko vreme da pliva, trebate što pre krenuti sa časovima bebi plivanja i obezbediti im redovne prilike da vežbaju. To znači uzimanje časova i lekcija plivanja u bazenu od strane stručnih klubova i obučenih trenera, dva do tri puta nedeljno.

Roditelji takođe treba da znaju da nastava plivanja njihove dece zahteva posvećenost. Učenje da dete pravilno nauči da pliva traje i do godinu dana da bi ono potpuno ovladalo osnovnim tehnikama snalaženja u vodi i plivanja. Iako cilj plivanja za odojčad i decu predškolskog uzrasta treba da bude u vidu kupanja i zabave, i na taj način, kroz takav pristup dete postaje samostalno i sigurno u vodi.

Kako deca rastu i njihova motorika se razvija, te se i njihov fokus pomera ka razvoju prirodnog plivanja, pravilnog i tehničkog, koje ostaje ugrađeno do kraja života. Napredak i dobra tehnika plivanja može biti  poboljšana samo redovnim radom i ponavljanjem usvojenog.

Ako želite da Vaše dete bude zdravo i opremljeno za život koji ga čeka, ne čekajte, krenite mu u susret, i već danas se prijavite za jednu od naših grupa. Postanite deo našeg veselog i zabavnog kluba!

Srdačno Vaš,

Baby Swim Club – PK „BEBA“

info@babyswimclub.com