Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Moje dete se boji vode. Šta da radim?

Date: април 15, 2013 Author: vlada Categories: Blog

        Vašem detetu neophodno je zabavno učenje plivanja u Baby Swim Club-u!!!

        Bebe su veoma usklađene sa govorom tela svojih roditelja, izrazom njihovog lica i tonom glasa. Njihove reakcije na ljude ili nove situacije će u velikoj meri odrediti njihovi roditelji. Iz tog razloga je veoma važno da roditelji budu opušteni i prijatni, kada počnu sa časovima plivanja za bebe zajedno sa svojom decom. Kako deca rastu ona počinju da formiraju sopstvene strahove, mišljenja i ideje. Ako deca nisu imala u svom ranom detinjstvu kontakt sa vodom ili bazenom, ona će imati veći  strah od vode i gledaće je isključivo kao opasnost.

        Postoje neki od osnovnih principa koji se moraju koristiti u nastavi uplašenog kupača. Najvažnije od svega je da zapamtite, budite opušteni, strpljivi i puni ljubavi prema Vašem detetu,  ne žurite i ne požurujte ih, svako dete je pojedinac za sebe i treba da nauči da pliva svojim sopstvenim tempom. Počnite se učenjem uplašenog deteta u plitkoj vodi,  gde ona mogu imati samokontrolu.

        Mi u našem Baby Swim Club-u, insistiramo na kreiranju pozitivnog okruženja samo sa pozitivnim pohvalama, kroz zabavne igre i aktivnosti koje neguju i unapređuju proces plivanja za bebe i decu!

        Čekamo Vas, srdačno Vaš,

        Baby Swim Club – PK „BEBA“

        info@babyswimclub.com