Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Redovna doza plivanja za dodatno raspoloženje porodice!

Date: јул 4, 2014 Author: vlada Categories: Blog

Znamo da je plivanje jedan od najzdravijih rekreativnih sportova. Jednostavno opušta, blagotvorno deluje na kardio-vaskularni sistem, pluća, razvoj mišićnog i zglobnog aparata, pomaže pri otklanjanju ili ublažavanju deformiteta kičmenog stuba, psihu,…

Da podsetimo kako plivanje utiče na vas i vaše dete:

  1. Disanje … Pritisak vode je uzrok za jače izdisanje vazduha – dete je zbog njega «prisiljeno» i jače udahnuti, tako mu jačaju disajni mišići, a vitalni kapacitet se povećava za gotovo 20%
  1. Kardio-vaskularni sistem … Pritisak vode pozitivno utiče i na kardiovasularni sistem jer deluje i na delove tela koje su u vodi, te preko kože i na vene. Pod uticajem tog pritiska dotiče 20 odsto više krvi u desni deo srca i preko pluća i levi deo pluća. Tako se povećavaju i jačaju mišići srca.
  1. Skelet … na razvoj skeleta utiče intezivno kretanje u vodi, što podstiče rast kostiju i njihovo oblikovanje.
  1. Mišiće … Plivanje oblikuje mišićni sistem. Ortopedi u tome vide osnovu za razvoj kod svakog deteta.
  1. Termoregulaciju … Redovnim vežbanjem popravlja se reakcija detetove kože na hladnoću, pojačava spospobnost termoregulacije, samim tim i jača imunutet.

Redovne vežbe u vodi kod beba dodatno utiču i na ravnotežu, koordinaciju pokreta. Naravno i na raspoloženje cele porodice. Zato, dozvolite sebi redovnu dozu plivana za vas i vašu bebu.

Srdačno,

Vaš Baby Swim Club