Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Šta da radim ako moja beba plače tokom plivanja?

Date: април 22, 2013 Author: vlada Categories: Blog

Bebi časovi plivanja moraju biti zabavni!!!

Nijedan roditelj ili dete ne treba da budu podvrgnuti strašnom ili zastrašujućem okruženju, kada zajedno uče da plivaju. Agresivno primoravanje dece da izvršavaju aktivnosti tokom časova bebi plivanja ili dok plaču i osećaju se kao u nevolji je potpuno neprimereno. Međutim, sa druge strane je potpuno nerealno reći da deca nikada ne plaču tokom plivanja. Odojčad i jako male bebice komuniciraju svoje potrebe i probleme kroz plač. U nekim slučajevima bebe postaju umorne, gladne, ili može da se desi da im je u jednom trenutku čak i hladno za vreme časa plivanja.

Mudar roditelj će vrlo brzo naučiti da prepoznaje različite tipove komunikativnih signala ili glasova koje dobija od svog deteta. Kada ste prepoznali šta je to što u pojedinom trenutku uznemirava Vašu bebu, naravno da je onda mnogo lakše da ispravite problem. Na primer, Vašoj bebi se ne pliva u vreme koje ste normalno po njihovom osećaju i iskustvu koristili u njihovom hranjenju, mnogo je bitno da poštujete bebin bioritam koji se mora postepeno menjati, nikad od jednom. Takođe, uvek je bitno da beba uvek pliva i bude za vreme nastave u toploj vodi, idealna temperatura vode je 30-31 stepen Celzijusa.

Mi u Baby Swim Club-u vodimo mnogo računa o uslovima u kojima se odvijaju naši časovi, naše iskustvo i savet Vama roditeljima jeste, da treba da pokušate da budete što opušteniji i na taj način što pozitivnije i smirenije utičete na svoje dete tokom lekcija bebi plivanja. Smirivanje Vašeg deteta, ukoliko dođe do plača, vrši se na krajnje opušten način, putem Vaše ustaljene komunikacije, podsticanjem i eliminisanjem trenutne smetnje. Ako izađete iz bazena svaki put kada Vaša beba zaplače, onda će beba razviti refleks i uskoro postati najbolji saradnik za izlazak iz bazena. Ono što je naša misija jeste da postignemo idealan sklad na našim časovima zajedno sa Vama, i da Vi i Vaša  deca ulazite i izlazite sa naših lekcija bebi plivanje  srećni i opušteni!

Dođite, čekamo Vas!!!

Vaš,

Baby Swim Club – PK „BEBA“

info@babyswimclub.com