Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Upoznajte svoju bebu na drugačiji način

Date: мај 10, 2014 Author: vlada Categories: Blog

Ukoliko imate malo date do dve godine, bebu od tek par meseci – pet, šest, i mislite da je rano za bilo kakvu fizičku aktivnost, mnogi pedijatri rećiće vam da je plivanje u tom uzrastu idelano za vašu bebu.

Pitate se gde možete takav kutak za vas i vašu bebu da pronađete? U samom centru Beograda, od maja 2013. postoji baš za vas Baby Swim Club. Uokviru kluba na bazenu SRC Dorćol, možete pronaći malu oazu žamora, pokreta, igranja u kojima mališani zajedno sa svojim roditeljima kroz plivanje, ronjenje i igru, ulažu u njihov pravilan rast i razvoj.

Kako da postanete član? Potrebno je da imate par meseci, da gugučete i nosite pelene. Odnosno ako ste ponosni roditelj koji želi da dva puta nedeljno kroz igre u vodi sa svojom bebom upoznaje i svoje dete. U vreme kada vaša beba počinje da se okreće dok je presvlačite, rano je za bilo koju fizičku aktivnost. Međutim plivanje će pomoći da njen rast bude najpravilniji mogući.

Pitate se kako je moguće da beba nauči da pliva? Sva obuka se radi kroz pesmu i igru i na taj način se stvaraju prijatne pozitivne emocije za vodu, samim tim i prvo iskustvo u dodiru sa njom. Takođe, edukacija se radi i sa roditeljima, na koji način plivanje može da pozitivno utiče na razvoj njihovog deteta – celokupni lokomotorni sistem prlikom pripreme njihovog tela za prve korake, zaveslaje. Kroz ovaj način druženja bebe se socijalizuju, utiče se na njihovu ličnost koja će se svakako ispoljiti kasnije. Bitna je dobra baza za svaki razvoj vašeg deteta. Ovaj vid druženja ne pruža samo blagodet maloj deci, već i čitavoj porodici, jer i roditelji uživaju, međusobno se druže. Mame koje su na porodiljskom, često ističu, da im ovaj vid aktivnosti sa detetom razbija dnevnu monotoniju. Roditeljima se pruža mogućnost da svoje dete upoznaju i na ovaj način – u vodi.

Zato ne čekajte da porastete da bi učili da plivate!

Srdačno Vaš,

Baby Swim Club