Blog

  • Družite se sa nama i na društvenim mrežama!

Zabavite se u vodi!

Date: март 21, 2014 Author: vlada Categories: Blog

Voda i vaše dete potrebno je da postanu prijatelji. Lako je to izvesti kroz pesmu i igru. Naravno, potrebna im je vaša pomoć, ali i po koja igračka.

Gnjuranje uz igru je dobra zabava, kako za dete tako i roditelje. Da bi bilo interesantnije uvek možete uključiti rekvizite, igračke koje plutaju i tonu, i to što jačih boja, kako bi detetu bilo lakše da je uoči pod vodom.

Plovni rekviziti su idealni za odmaranje i prve samostalne „zaveslaje“ na vodi. Dajte deci zadatak da pokupe, uz vaš nadzor, sve plovne rekvizite sa jednog kraja bazena na drugi. Koristite „špagete“ u vodi. Duguljastog su oblika, imaju rupe u sredini koje se pored plutajuće uloge mogu iskoristiti tako da kroz njihovo spajanje u nizove deca razvijaju kreativnost.

Improvizujte fontane i vodopade sa koficama, prskalicama. Uz njih lako možete da osmislite priču o gusarima i pomorskim bitkama, ili već neku drugu avanturu. Važno je da se roditelji igraju zajedno sa svojom decom i učestvuju u njihovim pričama.

Diskoteka u bazenu. Decu uvek privlače jake boje i igračke koje trepere. Zato je uvek interesantno kada u vodu ubacite sjajnu narukvicu, ili svetleće štapiće. Hvatanje svetlećeg predmeta uvek može biti bezbedna noćna igra u bazenu.

Lopta je uvek dobar drugar u vodi, jer uvek možete igrati košarku, odbojku …

Vidite, lako je uživati u vodi sa decom.

Poterbna vam je samo dobra volja!

 

Vaš,

Baby Swim Club